64 år sedan senast – Wales tillbaka i VM med besked

1958 spelade Wales senast ett VM-slutspel.

64 år senare var det dags igen när man tog sig an USA – en match som slutade oavgjort 1-1.

– Jag kände att jag behövde kliva fram, säger hjälten Bale i TV4:s sändning.

USA, som missade VM 2018 i Ryssland, är tillbaka i VM. För Wales har väntan varit ännu längre – 64 år. Men det var ett tillbakapressat Wales som till stora delar av den första halvleken endast ägnade sig åt att försvara. Matchen såg ut att gå till halvtidsvila mållös.

– Det var 64 år sedan och det var värt väntan. Att se den ”röda väggen” fira var fantastiskt, säger Wales förbundskapten Rob Page enligt Reuters.

Men då klev USA fram, i den 36:e matchminuten, med ett monsteranfall där Christian Pulisic fint spelade fram Timothy Weah som tåade in bollen i mål. VM-debut för 22-åringen som är son till legendaren och Liberias president George Weah som 1995 vann Ballon d'Or. 1-0 var också ställningen i halvtid.

Frälsaren från Cardiff klev fram

Men Wales kom ut starkare i den andra halvleken och kom runt fint på kanterna. Trots det lyckades man inte hitta någon jättebra målchans. Men med dryga tio minuter kvar fick man straff. Walker Zimmerman i USA kom in klumpigt i en situation med Gareth Bale och domare Abdulrahman Al-Jassim från Qatar pekade på straffpunkten.

Fram klev givetvis lagkapten Gareth Bale, frälsaren från Cardiff, som var säkerheten själv när han dundrade in 1-1 som också blev slutresultatet.

Vidöppet i grupp B, där England och Iran också återfinns.

– Det var viktigt. Vi hade fullt fokus på den här matchen. Ingen bra första halvlek. De var bra och vi dåliga. Vi ändrade saker i halvtid och vi kom ut och kämpade i andra, säger Gareth Bale i TV4:s sändning.

HÖJDPUNKTER: USA-Wales