Foto: Bildbyrån

Abramovitj kontaktad av ukrainska sidan – försökt hjälpa till

Uppdaterad
Publicerad

I dagarna släppte Roman Abramovitj kontrollen över den engelska storklubben Chelsea.

Nu uppger ryss-israelens talesperson för PA att oligarken blivit kontaktad av den ukrainska sidan för stöd i konflikten med Ryssland.

– Han har försökt hjälpa till sedan dess, säger talespersonen till PA enligt The Guardian.

I lördags meddelade Chelsea att Roman Abramovitj beslutat sig för att släppa kontrollen över klubben. Miljardären har, sedan Rysslands invasion av Ukraina, kontaktats av ukrainska representanter, enligt en talesperson.

– Jag kan bekräfta att Roman Abramovitj kontaktats av den ukrainska sidan för stöd i fredsförhandlingarna, och han har försökt hjälpa till sedan dess, säger talespersonen till PA Media enligt The Guardian.

Idrott och politik

Den ukrainske filmproducenten Alexander Rodnyansky uppger också att Abramovitj varit en del av fredsförhandlingarna.

– Jag kan bekräfta att den ukrainska sidan har försökt att hitta någon i Ryssland som är villig att hjälpa dem att nå en fredlig lösning, säger han enligt The Guardian.

Under dagen hålls ett möte mellan ryska och ukrainska representanter. Syftet är att inleda samtal för att uppnå en lösning på konflikten. Enligt Jerusalem Post finns Roman Abramovitj på plats för att agera medlare i förhandlingarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrott och politik

Mer i ämnet