Här rasar Hakimi efter matchen – skäller ut Fifas ordförande • Se scenerna Foto: SVT/Bildbyrån

Achraf Hakimi rasande på domaren – skällde ut Fifas ordförande Gianni Infantino

Uppdaterad
Publicerad

Fifa lät qatariern Abdulrahman Al-Jassim döma bronsmatchen.

Dennes insats uppskattades inte av Marockos Achraf Hakimi – som gick fram till Fifas ordförande Gianni Infantino och skällde ut honom.

– Han är väldigt, väldigt högljudd och säger att ”Nu är det andra matchen i rad ni gör så här mot oss, vad är felet med er?”, rapporterar SVT Sports reporter Johan Kücükaslan, som bevittnade händelsen.

När Kücükaslan såg det hela tog han upp telefonen för att filma, men det uppskattade inte Fifas personal.

– De ville att vi skulle radera bilderna. Det är klart att det är generande scener för dem, och det är lite naivt av dem att tro att ett tiotal journalister inte ska rapportera om det här när vi bevittnar det som händer. Sen kommer Infantino ut och buas ut av publiken när han kliver ut. Kanske inte ett smickrande ögonblick av Infantino, som ändå hanterade situationen proffsigt, säger Kücükaslan.

Jag blev rasande

Senare under kvällen bad Hakimi om ursäkt, enligt marockanska medier som citeras av den nederländska tidningen De Telegraaf.

– Jag blev rasande, men senare gick jag fram till honom och bad om ursäkt för orden jag sa till honom. Infantino är min vän och jag respekterar honom mycket sade Hakimi.

Hör Kücükaslan berätta om händelsen, och se bilder från incidenten, i klippet här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.