Veton Berisha. Foto: TT Nyhetsbyrån

Klart: Veton Berisha till Hammarby

Uppdaterad
Publicerad

Veton Berisha är nu officiellt klar för Hammarby. Anfallaren har öst in mål för Viking. Nu har han skrivit på för fyra och ett halvt år med Stockholmsklubben.

– Jag ser sinnessjukt mycket fram emot att få spela inför Hammarbysupportrarna, säger han till klubbens hemsida.

Hammarby har under en längre tid varit på jakt efter en anfallare i sommar och jakten intensifierades efter att Astrit Selmani såldes till Hapoel Beer Sheva.

Nu är ersättaren klar – i prestigevärvningen Veton Berisha.

”Överlägset resten av Skandinavien”

– Jag har känt till Hammarbys intresse sedan i vintras, och klubben och Martí har varit tydliga med att de verkligen vill ha mig i laget. Det fick mig att känna att det här är något jag vill vara med på – självklart i kombination med de supportrar Hammarby har, den fotboll Hammarby spelar och staden. Det är ett fantastiskt helhetspaket, säger Veton Berisha till klubbens hemsida.

– Jag ser sinnessjukt mycket fram emot att få spela inför Hammarbysupportrarna. Jag har sett filmer från de senaste matcherna och stämningen på arenan är helt överlägsen jämfört med resten av Skandinavien.

28-åringen har tidigare bland annat spelat för Greuther Fürth (Tyskland) och Rapid Wien (Österrike).

Hög övergångssumma

– I Veton får vi en landslagsforward som bevisligen både gör mål och skapar poäng för sitt lag, och som är en ledare på och vid sidan om planen, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

Enligt norska Nettavisen landar övergångssumman på runt 20 miljoner kronor, vilket är en av de största summorna Hammarby har lagt på en spelare någonsin.

– Vi är väldigt stolta att som klubb metodiskt har jobbat oss fram till att vara i den positionen att kunna attrahera och värva en spelare av Berishas kaliber, och han har visat en stor vilja att komma till oss och representera Hammarby.

Anfallaren gjorde 22 mål på 28 matcher för Viking förra säsongen och hann göra åtta mål på elva matcher under våren.

KLIPP: Drömdebut för Saidi – gör mål direkt (17 juli 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Abdelrahman Saidi kunde fira efter sitt första mål för Hammarby. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.