Eero Markkanen tremålsskytt mot Klaksvik i returmötet i Europa League. Foto: Bildbyrån

AIK enkelt vidare – efter Markkanens show

AIK är vidare till andra omgången i Europa League.

Det bleka 0-0-resultatet borta mot färöiska Kl Klaksvik följdes upp med en förkrossande 5-0-seger hemma efter tre mål av Eero Markkanen.

Många ögonbryn höjdes när AIK spelade 0-0 i det första mötet i Europa Leagues första kvalomgång mot färöiska klubben KI Klaksvik. Men tidigt i returmötet på Friends visade allsvenska tabellfemman att det var ren tillfällighet.

Markkanen hattrickhjälte

Redan efter två minuter slog Eero Markkanen till och innan första halvleken var över hade han gjort två till och fullbordat ett hattrick när han efter klapp-klapp-spel gjorde 5-0, som också blev matchens sista mål efter en avslagen andra halvlek.

Europa League

– Det var kul. Bara anfallsspel, det är ju det roligaste, säger Kristoffer Olsson, som under kvällen gjorde sitt första mål i AIK-tröjan, till TV3 Sport.

”Anfallsspelet blir bättre ”

– Det är svårt att göra fem mål på vilket lag som helst, så tycker ändå det är bra gjort av oss. En sån här match är svår att bedöma, men tycker det känns bra. Jag tycker vi är på gång, anfallsspelet blir bättre och det klickar. I dag fick vi verkligen träna på det, säger han.

I andra omgången väntar nu FK Željezničar från Bosnien och Hercegovina – och inleder på bortaplan nästa torsdag.