AIK tog en poäng av topplaget Kristianstad. Foto: Bildbyrån

AIK tog poäng av topplaget

AIK kom till spel mot Kristianstad med fyra raka förluster och 0-17 i målskillnad.

Därför kom poängen mot Kristianstad högst välbehövligt efter 1-1 på Skytteholms IP.

För AIK var poängen nästan lika mycket värd som en seger, efter en tung period i damallsvenskan.

Rosa Kafaji gav AIK ledningen i den 37:e minuten, men ledningen höll i bara fem minuter då Kristianstad kvitterade genom Amanda Edgren.

Men några fler mål blev det inte.

Detta trots ett antal chanser i den andra halvleken, främst skapade av Kristianstad.

Men AIK kämpade hårt i försvarsspelet och fick med sig en viktig poäng och en ett viktigt trendbrott i tabellens bottenskikt.

– Jag är stolt över laget att vi tog en poäng, säger AIK:s nyförvärv Kaisa Collin till Aftonbladet.

AIK, som också har stora skadeproblem, fick det ännu värre i den här matchen, då nämnda Collin tvingades till byte efter en halvtimme.

– Jag tog en sprint, och kände bara direkt i vaden att det inte är bra. Det är jättesynd att jag fick en sådan här skada nu när det börjat så här bra, säger hon vidare.

Tyngre för Kristianstad, som inte tog chansen att kliva upp och förbi Hammarby på tredjeplatsen i toppstriden.