Cristiano Ronaldo presenterades vid en ceremoni på Mrsool Park-stadion i Riyadh 3 januari. Med fanns även sonen Cristiano Ronaldo Jr och sambon Georgina Rodriguez. Foto: TT

Al Nassr förnekar VM-klausul för Ronaldo värd miljarder

Uppdaterad
Publicerad

I går kom uppgifter om att Cristiano Ronaldo har en klausul i sitt kontrakt med saudiska Al Nassr som ger honom drygt två miljarder kronor extra per år. Detta för att fungera som ambassadör för Saudiarabiens VM-ansökan 2030. Det förnekas nu av Al Nassr.

”Al Nassr FC vill förtydliga att i motsats till nyhetsrapportering att Cristiano Ronaldos kontrakt med Al Nassr innebär inga åtaganden om några VM-bud”, skriver klubben på sin hemsida.

”Hans huvudsakliga fokus är på Al Nassr och att arbeta med sina lagkamrater för att hjälpa klubben att nå framgång”, fortsätter klubben.

Under VM i Qatar där Portugal, åkte ut i kvartsfinal, läckte det ut uppgifter om att Ronaldo var klar för Al Nassr från årsskiftet, ett 2,5-årskontrakt värt drygt två miljarder kronor per år. Då förnekade Ronaldo uppgifterna. Sedan skrev Ronalo på och presenterades under stora festligheter och fullsatta läktare.

Gör debut mot Qatarägda Paris SG

Han ska göra debut mot Qatarägda Paris SG den 19 januari som då gör ett besök i Saudiarabien. I PSG är den nyblivne världsmästaren Lionel Messi ambassadör för VM i Saudiarabien 2030.

Ansökan till VM 2030 öppnades förra året och Fifa tar ett beslut 2024. Nästa VM 2026 avgörs för första gången i tre länder: USA, Kanada och Mexiko, där de flesta matcher avgörs i USA.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.