Alexander Isak gjorde första La Liga-målet för två helger sedan. Foto: Bildbyrån

Alexander Isak om första tiden i La Liga: ”Lite förvånad”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Isak har fått speltid i varje match för ett Real Sociedad som överraskat i La Liga. Den fina starten har till och med förvånat Isak.

– Även om jag vetat att det är ett bra lag så har starten varit förvånansvärt bra, säger anfallaren till SVT Sport.

I somras skrev Alexander Isak på för Real Sociedad i La Liga. Den nyss fyllde 20-åringen har där fått speltid i varje ligamatch hittills och har på åtta matcher noterats för ett mål och en startplats.

Första målet i La Liga kom för drygt två veckor sedan mot Espanyol när svensken kontrade och placerade in bollen.

Herrlandslaget i fotboll

– På något sätt är det ett kvitto och det känns bra. Man måste leva sig in i stunden och inte ha för stor respekt, säger Isak till SVT Sport om första målet och den inledande tiden i Spanien.

– Spansk fotboll passar mig bra och jag har kunnat anpassat mig bra och jag får ut mycket av mitt spel. Det känns bra och det känns som att jag kommer kunna utvecklas.​

Europaplats är målet

Real Sociedad har startat säsongen bra och ligger femma. Den fina starten har till och med överraskat nyförvärvet Isak.

– Jag är lite förvånad. Jag kom ganska nyss och har inte jättebra koll. Även om jag vetat att det är ett bra lag så har starten varit förvånansvärt bra, trots att det gått lite knackigt på slutet.​

– Vi har som mål att nå en Europaplats men det gäller att ta en match i taget och försöka vinna varje match.​

På lördag väntar först Malta på bortaplan i EM-kvalet.

– Vi är favoriter och måste ta tre poäng i den matchen. Men det kommer inte bli enkelt, vi måste göra jobbet, säger Isak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet