Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alexander Isak om Newcastles saudiska ägare: ”Viktigaste för mig var det sportsliga” Foto: Bildbyrån

Alexander Isak om valet av Newcastle: ”Sportsliga grunder”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Isaks Newcastle ägs av ett saudiskt konsortium.

Men det var inget som påverkade den svenska anfallarens klubbval.

– Det viktigaste för mig var det sportsliga, säger han.

Hösten 2021 sålde den tidigare ägaren, Mike Ashley, klubben Newcastle till Saudi Arabia's Public Investment Fund, som leds av landets kronprins Mohammed bin Salman. Ett ägarskap som har fått kritik, på grund av Saudiarabiens brister gällande mänskliga rättigheter.

Sommaren som följde värvades Alexander Isak till klubben och den svenska stjärnan kommenterar nu sitt klubbval i relation till ägarna.

Herrlandslaget i fotboll

”Valet jag tog är jag väldigt nöjd med”

– Egentligen grunden för mig när jag valde Newcastle var det sportsliga, och det är det jag värderar mest när jag gör ett klubbval. Sedan hur situationen ser ut i olika länder är inte för mig att svara på, säger han.

Han menar att det ibland kan bli lite orimligt att som fotbollsspelare uttala sig om situationer som inte gäller fotbollen, till följd av exempelvis klubbars ägare.

– På sätt och vis. Samtidigt kan jag förstå att frågorna ställs men jag kan tror det ska finnas en förståelse för att när man tar karriärsval i sitt liv så är det ju främst det som är bäst för ens karriär och det valet som jag tog är jag väldigt nöjd med, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet