Djurgården kryssade mot Varberg

Djurgården såg ut att gå mot sin första förlust sedan slutet av maj.

Men mot Varberg, på tolfe plats i tabellen, blev det till sist ett kryss (2–2).

Djurgården fick kämpa i underläge mot Varberg på lördagseftermiddagen.

I sin andra match för klubben hade nämligen Filippe Sisse redan efter elva minuter gett hemmalaget ledningen efter att ha träffat rätt på en retur från Alexander Vasyutin.

Efter knappt 20 minuter ropade Varberg på rött kort efter att Hampus Findell i en kamp om bollen träffat Sisse med en spark i brösthöjd, men Findell tilldelades ett gult kort och spelet fortsatte.

”En av de bättre halvlekarna i år”

Kort innan halvtid utökade Alexander Johansson till 2–0 för Varberg med sitt tredje mål för säsongen efter att ha fått en välplacerad passning av Ismet Lushaku och sedan petat in bollen, förbi Vasyutin, intill den högra stolpen.

– Vi är väldigt bra, det är en av de bättre halvlekarna i år. Jag vet inte, men vi hittar varandra i uppspelen och alltihop, säger Alexander Johansson till Discovery+.

I halvtidspausen var Pjotr Johansson inne på att spelet på naturgräs, som varit ett återkommande problem för Djurgården den här säsongen, är en utmaning.

– Vi har spelat lite för mycket kort, tappat lite onödiga bollar och så där. Det är en torr och sträv bana, bollen fastnar, säger han till Discovery+.

Vände underläget

Men efter vilan skulle det börja gå Djurgårdens väg. Sisse drog på sin andra varning för matchen efter att ha fällt Joel Asoro och fick därför rött kort. Sedan skulle reduceringen snabbt komma genom återvändande Besard Sabovic – och jakten på kvittering började.

Det skulle dock bli kämpigt. Elias Anderssons vassa läge med drygt fem minuter kvar av ordinarie tid fångade Fredrik Andersson upp.

På tilläggstid skulle 2–2 dock komma genom Haris Radetinac och bara en benparad från Andersson i målet skulle hindra Stockholmslaget från att göra sitt tredje mål i slutsekunderna.

Djurgården går i och med bättre målskillnad än BK Häcken tillfälligt upp i serieledning.