Amanda Ilestedt. Foto: Bildbyrån

Amanda Ilestedt och PSG går för CL-finalen: ”Har alla möjligheter i världen”

Uppdaterad
Publicerad

Amanda Ilestedts Paris Saint-Germain kan ta sig till Champions League-final om man besegrar Lyon på lördag inför rekordstor publik i Paris.

– Så himla häftigt. Det är sådana här matcher man vill spela, framför våra egna fans, säger Ilestedt till SVT Sport.

Samtidigt tacklas klubben med oroligheter runt avstängda stjärnmittfältaren Kheira Hamraoui.

Det blir publikrekord för den franska damfotbollen när Amanda Ilestedt och hennes lagkamrater i PSG tar emot Lyon i den andra av två Champions League-semifinaler i Paris på lördag.

En fördel när PSG måste vinna med två mål för att ta sig till finalen.

– Det är jättekul. Jag hörde senast idag att det är upp emot 40.000 sålda biljetter till matchen, säger svenska landslagsförsvararen i laget, Amanda Ilestedt.

– Sedan blir det en annan match när vi får spela framför hemmafansen.

”Är nära en vinst”

Stormatch, hemmafans, publikrekord. På många sätt är det ett speciellt möte som väntar.

– Vi spelar en väldigt bra fotboll i Europa nu och många ligor har tagit stora steg i utvecklingen. Att folk insett det nu, fått upp intresse och engagemang, det är fantastiskt kul.

2–3-förlusten i den första semifinalmatchen har PSG redan lagt bakom sig. 

– Vi har alla möjligheter i världen att gå vidare. Vi gör en bra match mot Lyon och känner att vi är nära en vinst. Det är en jämn match, mellan två riktigt bra lag. Så returen är något som vi ser fram emot, säger Ilestedt.

Senast blev två PSG-misstag avgörande.

– Vi ska fortsätta göra det vi är bra på. Vi är skickliga med boll, vi har snabba forwards, är skickliga en mot en. Vi ska utmana och vara noggranna inne i boxen, säger Ilestedt och fortsätter:

– Vi får slappna av, släppa ned axlarna.

Om stöket kring Hamraoui: ”Inte optimal situation”

Samtidigt stormar det kring klubben på grund av kontroverserna kring den franska stjärnmittfältaren Kheira Hamraoui, som stängts av och därför missar matchen.

Orsaken ska vara att Hamroui hamnat i slagsmål på träning. Enligt Le Parisien avstängningen ett första steg mot att göra sig av med Hamraoui, eftersom att stämningen i truppen blivit lidande. 

– Det är klart att det inte är en optimal situation, men å andra sidan är vi så proffessionella, vi fokuserar på vad vi gör på planen.

KLIPP: Amanda Ilestedt: ”Det kommer bli speciellt” (mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.