”Granen” hyllades av Janne: ”Skönt att visa att man håller”

Uppdaterad
Publicerad

”Granen” var tillbaka i Sveriges laguppställningen efter sjukdomen senast mot Turkiet. Då var också Sveriges stabila defensiv det. Efteråt hyllades han av förbundskapten Janne Andersson.

– Hade man gjort en dålig match hade det nog varit mycket rubriker – att man är för gammal och har tappat i superettan. Så det var skönt att visa att man kan spela bra fotboll trots att man gått till en sämre liga, fortsätter ”Granen”.

Andreas Granqvist var inte med sist Sverige spelade Nations League mot Turkiet. Då föll Sverige ihop som ett korthus och tappade segern till förlust i slutminuterna.

Mot Ryssland var kaptenen tillbaka och Sverige nollade Ryssland. Efteråt hyllades han av förbundskapten Janne Andersson.

Herrlandslaget i fotboll

– Man vet ju inte riktigt, jag har varit hemma i ett antal månader och spelat i superettan, så det är klart det är lite skilllnad på tempo och kvalité men jag är väldigt nöjd med min prestation, säger han till SVT Sport.

Två bjässar tampades

Skönt att visa att du håller.

– Ja, hade man gjort en dålig match hade det nog varit mycket rubriker – att man är för gammal och har tappat i superettan. Så det var skönt att visa att man kan spela bra fotboll trots att man gått till en sämre liga, fortsätter ”Granen”.

”Granen” hade sin egen match-i-matchen med Artem Dzyuba – den väldige ryska anfallaren.

– Tuff match. Det var mycket fajt däruppe med Dzyuba – han är ju väldigt stark, så det var en rolig match i matchen. Vi gör en bra match över 90 minuter, vi har bättre lägen än de. Synd att vi inte är lite mer effektiva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet