Angeldal stor matchvinnare för Linköping

Med två mål och en målgivande passning blev Filippa Angeldal stor matchvinnare när Linköping besegrade Limhamn Bunkeflo på bortaplan med hela 4-0. Hemvändande Nilla Fischer höll nollan i försvaret och tog sin första seger sedan återkomsten till Linköping.

Gästerna tog ledningen i den 24:e minuten efter att Mimma Larsson gjort matchens första mål. En fin djupledspassning från Filippa Angeldal bäddade för Larsson som enkelt kunde placera bollen vid första stolpen.

Bara en minut senare hade Stina Blackstenius en superchans att utöka ledningen men helt fri framför öppet mål lyckades landslagsanfallaren med konststycket att skjuta över.

Blackstenius oskärpa drabbade dock inte gästerna som utökade ledningen i slutet av första halvlek. Filippa Angeldal, tillbaka efter att ha missat hela vårsäsongen gjorde sitt första mål för säsongen när hon elegant sköt en frispark rätt i mål.

– Det är såklart skönt att göra lite poäng nu eftersom jag var borta hela vårsäsongen. Skönt att komma tillbaks och bidra till laget, säger Angeldal till SVT Sport.

I inledningen av andra halvlek avgjorde Linköping definitivt när Angeldal satte sitt andra mål i matchen. Lina Hurtig föll i straffområdet och Angeldal rullade behärskat in 3-0 från straffpunkten.

– Det är viktigt för oss att få en seger tycker jag efter de två inledande matcherna efter uppehållet. För att hänga med i toppen krävs varje poäng och tre poäng ska vi ha med oss härifrån, säger Nilla Fischer till SVT Sport.