Anna Anvegård startade en match i VM för Sverige. Foto: Bildbyrån

Anna Anvegård lämnar landslaget – ersätts av Rebecka Blomqvist

Uppdaterad
Publicerad

Anna Anvegård tvingades stå över gårdagens EM-kvalmatch mot Ungern på grund av skada.

Nu lämnar hon samligen helt.

Ersätter gör Rebecka Blomqvist.

– Hon kommer hit med självförtroende, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Rosengårds skyttedrottning Anna Anvegård fanns inte med när Sverige i går vann med 5–0 borta mot Ungern. Anledningen var en skada som hon drabbats av tidigare under veckan.

– Anna ådrog sig en första gradens muskelbristning i låret under träningen i torsdags här i Ungern. Hon stod över matchen igår och vi bedömer att hon tyvärr inte kommer vara spelklar till på tisdag, säger läkaren Houman Ebrahimi i ett uttalande på svenska fotbollförbundets hemsida.

EM-kval fotboll

”Bra form”

Ersätter i Göteborg, där Sverige på tisdag möter Slovakien, gör Göteborgs Rebecka Blomqvist, som därmed lämnar U23-landslagets samling i Stockholms-trakten.

– Eftersom Anna inte är tillgänglig på tisdag väljer vi att ta in Rebecka som forward i truppen. Hon spelade 90 minuter i torsdagens U23-landskamp mot Nederländerna och gjorde två mål. Så hon kommer hit med självförtroende och bra form, kommenterar förbundskapten Peter Gerhardsson.

Det står nu även klart att Blomqvists lagkamrat i Göteborg, Elin Rubensson, inte är tillräckligt återhämtad från den hjärnskakning hon drabbades av förra helgen, och därför inte ansluter till landslaget alls denna samling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet