Europa League-mötet mellan Eintracht Frankfurt och FC Basel den 12 mars. Foto: TT

Arbetsplanen: Champions League-final 29 augusti

Uppdaterad
Publicerad

Uefa skissar nu på att spela klart Champions League och finaldatumet är satt till 29 augusti.

Champions League hann spela klart fyra av åtta åttondelsfinaler innan spelet pausades i mitten av mars. Helst vill man spela klart enligt ordinarie schema med start i juli och sedan ha finalen i Istanbul den 29 augusti, skriver AP och BBC.

Uefa har kallat till ett möte den 23 april där planerna ska ta mer konkret form. Flera länder har stängt för folksamlingar ända fram till i augusti. Klubblagsfotbollen har fått företräde och en del i planen är att den här säsongens inhemska ligaspel ska hinna spelas klart.

Europa League

Europa League ännu hårdare drabbat

Om man inte kan fullfölja turneringen enligt normalt format med hemma- och bortanmöten är ett alternativ att spela en miniturnering under en vecka.

Finalen i Champions League, där Liverpool är regerande mästare, hade 30 maj som ursprungsdatum.

För Europa League är läget ännu värre. Samtliga åtta åttondelsfinaler återstår att spela klart. Där är tanken att finalen ska spelas i Gdansk 26 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet