Evertons Beever-Jones såg rött efter tacklingen på Lia Wälti. Foto: Viaplay

Arsenalstjärnan ut på bår efter röda kortet

Ny seger.

Men ny skada för Arsenal när landslagsmittfältaren Lia Wälti blev utburen på bår.

Svensklaget Arsenal är kvar i titelracet i engelska Womens Super League. Borta mot Everton – med Hanna Bennison och Nathalie Björn i startelvan – vann Londonklubben med 4–1. Stina Blackstenius blev mållös och utbytt i början av andra halvlek och Lina Hurtig saknades i truppen.

Vid segern förlängdes Arsenals redan långa skadelista. I början av andra halvlek tog sig hemmalagets Agnes Beever-Jones in i offensivt straffområde, där fick hon bollen för långt ifrån sig. 19-åringen sträckte på benet för att nå den, men träffade schweiziska landslagsmittfältaren Lia Wältis vänstra ben.

– Hon var sen och dobbarna var uppe. Jag tror inte det var hennes avsikt, men du kan inte tackla så där, säger tidigare landslagsspelaren Sue Smith i Sky Sports.

Lång skadelista

Efter matchen publicerade Beever-Jones ett långt inlägg på sociala medier, där hon bad både Wälti och sitt eget lag om ursäkt.

”Jag hade ingen intention att skada Lia Wälti. Jag är inte den typen av spelare, utan jag förlorade kontroll på bollen och var för ivrig i att försöka vinna tillbaka den. Min satsning blev ful men oavsiktligt hänsynslös”, skriver hon.

Domaren gav först gult kort för tacklingen, men ändrade sedan till rött och Beever-Jones lämnade planen gråtandes. Wälti lämnade planen utburen på bår efter tio minuters läkarbehandling. På Arsenals skadelista fanns redan försvararna Laura Wienroither och Leah Williamson, mittfältaren Kim Little, samt anfallarna Beth Mead och Vivianne Miedema. Dessutom är Hurtigs status oklar.

Med två omgångar kvar har tabelltrean Arsenal tre poäng upp till Manchester United, och fem till serieledande Chelsea.