Arsenals Gabriel Martinelli gjorde matchens enda mål mot Leicester. Foto: TT/Bildbyrån

Arsenal kvar i topp efter Martinellis avgörande

Arsenal behåller greppet om förstaplatsen i Premier League.

Gabriel Martinelli sköt matchens enda mål borta mot Leicester.

Med 24 matcher spelade står Arsenal nu på 57 poäng – och man fortsätter därmed att sätta press på Manchester City och Manchester United som jagar närmast bakom.

1–0-målet som gav ”Gunners” säsongens 18:e seger kom nästan direkt efter pausvilan. Leandro Trossard, som hade fått ett mål VAR-bortdömt i första halvlek, spelade fram Gabriel Martinelli till segermålet.

Brasilianaren placerade in ett högerskott intill bortre stolpen, men jublet uteblev eftersom han i samma situation fick en motståndarsko på knät med svåra smärtor som följd. Efter några minuter kunde Martinelli resa sig och spela klart matchen som Arsenal vann rättvist.

Noterbart från matchen är också att Arsenals ukrainare Oleksandr Zintjenko fick bära kaptensbindeln, i Ukrainas gulblåa färger, i stället för Martin Ödegaard. Detta som en markering eftersom fredagen var årsdagen av Rysslands invasion av Ukraina.

Leicester är i allra högsta grad inblandat i bottenstriden, men håller sig i alla fall tills vidare över strecket. Det gör däremot inte Everton, som efter den tunga 0–2-förlusten hemma mot Aston Villa befinner sig på nedflyttningsplats.

Både Leeds och West Ham passerade nämligen Everton i kampen om att få spela fotboll i högstaligan även nästa säsong.

Leeds hemmaslog jumbon Southampton med 1–0, efter mål av Junior Firpo med knappa kvarten kvar.

Mötet West Ham-Nottingham var mållöst till den 70:e minuten, då hemmalaget inledde en kvartslång målorgie. Danny Ings gjorde två mål – hans första i klubben – och Declan Rice och Michail Antonio var sitt i det som slutade med en 4–0-seger för ”Hammers”.