Arsenal vidare efter omdiskuterad straff

Arsenal slog ut Milan i Europa League-åttondelen efter 3-1 hemma på Emirates och 5-1 totalt.

Efter matchen kom en omdiskuterad straffsituation att hamna i fokus som svenske domaren Jonas Eriksson dömde till Arsenal.

Arsenal lyckades vände sin mörka förlustsvit då de fick 2-0 borta mot Milan på San Siro senast. Milan behövde därmed göra minst två bortamål i returen och man var på god väg till en början. Hakan Çalhanoglu fick till ett fint avslut som rann in i bortre krysset i den 35:e minuten.

Men Milans firande skulle fastna i halsen. Bara tre minuter senare dömde svenske domaren Jonas Eriksson straff till Arsenal. Danny Welbeck föll i straffområdet efter en duell med Ricardo Rodriguez och på reprisbilderna såg men en viss kontakt mellan spelarna, men Milanspelarna tyckte att straffen var alldeles för billig.

Europa League

Danny Welbeck tog själv hand om straffen och satte den kyligt i mål.

I andra halvlek kunde Granit Xhaka utöka Arsenals ledning till 2-1 efter en målvaktstavla av Gianluigi Donnarumma och matchen var punkterad. Danny Welbeck fastställde sedan slutresultatet 3-1 i den 86:e minuten.

Isaks Dortmund utslagna

Alexander Isak blev inbytt efter 45 minuter i Dortmunds retur mot Salzburg. Tysklaget som förlorade första mötet med 2-1 behövde vinna och framförallt göra mål på bortaplan, men så blev det inte. Matchen slutade 0-0 trots ett farligt läge av den 18-åriga svensken.