Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån.

Rosengårds Athinna Persson Lundgren om chansen i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Athinna Persson Lundgren har spelat i Rosengård sedan hon var elva år.

I går fick 19-åringen spela från start i Champions League-matchen mot Barcelona.

– Det var väldigt häftigt att stå där i dag och se småtjejerna som står på läktaren och drömmer, säger hon till SVT Sport.

Athinna Persson Lundgren fick kliva in i startelvan mot storlaget Barcelona. Då ska man ha med sig att hon bara startat tre allsvenska matcher, och annars mest gjort inhopp.

– Det är ett väldigt bra lag vi möter. Det var lite extra nervositet idag. Det var inte det jag trodde kanske, att jag skulle starta mot Barca när jag fick lottningen för några veckor sedan.

Minne från läktarplats

Athinna Persson kom till Rosengård för åtta år sedan, när hon var elva år. Hon berättar om ett Champions League-minne strax därefter, då på läktarplats.

– Jag har ett väldigt skarpt minne när a-laget mötte Wolfsburg i kvartsfinal i Champions Leagu, 2014 kan det ha varit (2015 reds. anm). Jag stod på läktaren på kortsidan där borta och hejade. Det var väldigt häftigt att stå där i dag och se småtjejerna som står på läktaren och drömmer.

”Väldigt kul att de har min rygg”

Att hon får allt mer speltid i laget njuter hon av.

– Det är väldigt kul såklart, att jag får det företroendet från tränaren och laget så klart, att de har min rygg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.