Det blev förlust för Hedvig Lindahls Atletico Madrid mot Barcelona. Foto: TT/Bildbyrån

Lindahls fina målvaktsspel hjälpte inte

Hedvig Lindahls första tävlingsmatch för nya klubben Atletico Madrid slutade i moll. Det blev förlust och uttåg ur Champions league i kvartsfinalen mot Barcelona med 0-1.

Storasyster mot lillasyster. Ja mötet Barcelona-Atletico Madrid var på förhand en match där oddsen talade för katalanskorna. Med 29 raka matcher utan förlust var det också Barca som höll i taktpinnen i början.

Men de kom inte till särskilt många riktigt farliga avslut de första 45 minuterna. Atleticos nya målvakt, Hedvig Lindahl, plockade enkelt ner försöken.

Womens Champions League

Chanslös på målet

I andra halvlek fortsatte Barcelona trycka på och Lindahl fick ingripa flera gånger varav en gång på ett friläge.

Därför var det en frustrerad målvakt  som tvingades plocka bollen ur nätmaskorna i den 80:e minuten när Hamraoui fick bollen framför fötterna inne straffområdet och slog till. Lindahl hade inte chans att nå bollen.

– Det var en tuff match mot ett bra motstånd. De spelade verkligen bestämt för att hindra oss från att göra mål, de gjorde det svårt för oss. Det var så skönt att göra mål, den satt perfekt, sa segerskytten efteråt.

I matchens absolut sista sekunder fick Atletico en chans att kvittera på frispark. Märkligt nog hade inte Lindahl beordrats upp för att hjälpa till att forcera in bollen.