Spelarna i Atlético Madrid deppar och tränaren Diego Simeone var inte nöjd. Foto: TT

Atlético Madrid utslaget mot lag från tredjedivisionen

Uppdaterad
Publicerad

Atlético Madrid åkte skrällartat ut ur Copa del Rey i kväll.

Det efter att laget förlorade med 2–1 efter förlängning mot Cultural Leonesa som spelar i tredjedivisionen.

Men det var Atlético Madrid som tog ledningen i den 62 minuten genom Ángel Correa som från nära håll prickande in 1–0. Men i den 83:e matchminuten kom kvitteringen med ett hårt från Julien Castaneda. Matchen gick till förlängning och där blev Leonesas Sergio Benito stor matchhjälte då han forcerade in matchavgörande 2–1. En vild glädje utbröt och Atlético Madrid åkte skrällartat ut ur Copa del Rey i sextondelsfinalen mot ett lag som spelar i tredjedivisionen.

Även La Liga-lagen Betis, Celta Vigo och Eibar åkte ut mot lag från lägre divisioner under kvällen.

Ännu en skräll

I engelska FA-cupen var det också en skräll i kväll då Premier League-laget Watford förlorade med 2–1 efter förlängning i den tredje omgången mot League One-laget Tranmere. Förra året tog sig Watford till final i FA-cupen, men den här säsongen tar alltså cup-äventyret slut redan i den tredje omgången.

Copa del Rey

Cultural Leonesa

2 - 1

1-1 (Fulltid)

Atlético Madrid

Estadio Reino de León, León
Publik: 12252
Domare: Javier Alberola Rojas

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.