Aliou Badji lämnar Djurgården för spel i Rapid Wien. Foto: Bildbyrån

Badji lämnar Djurgården: ”Fantastisk affär”

Publicerad

Aliou Badji lämnar allsvenskan och Djurgården för spel i österrikiska Rapid Wien. En bra affär för Djurgården – även om den kunde ha varit ännu bättre.

”Vi har haft några alternativ som hade varit bättre ekonomiskt men Badji har hellre velat spela i Europa för att få en bra sportslig plan i hans utveckling. Det är något vi har stor respekt för, oavsett det ekonomiska utfallet. Så det här är ändå en fantastisk affär för Djurgården på många sätt, inte minst beträffande vidareförsäljning och likviditet”, säger sportchefen Bosse Andersson till kubbens webbplats.

Den 21-årige anfallaren har gjort 15 mål på 54 matcher och säger själv att han är tacksam över att Djurgården säljer honom till Rapid Wien.

”Jag tar med mig många fina minnen och jag vill tacka alla spelare, ledare och supportrar för de här åren. Jag hoppas att jag kan komma tillbaka och spela för Djurgården igen längre fram i min karriär”, säger Badji.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer