Hammarby kanske inte får spela i hemstaden när kvalet till CL inleds i sommar. Foto: Bildbyrån

Hammarby kan tvingas Champions League-spela i annan stad

Uppdaterad
Publicerad

I sommar ska Hammarbys damlag inleda kvalet till Champions League, men sannolikt inte på Tele 2 arena. Då rasar tidigare landslagsmålvakten Hedvig Lindahl.

”Det känns i hjärtat på en damfotbollsspelare”, skriver hon på X.

När Hammarby i fjol säkrade SM-guldet säkrade man också att för första gången få prova på Champions League-spel.

Men när kvalspelet ska inledas kommer man inte kunna spela på Tele 2 arena – den är uppbokad av herrlaget.

Något som gör tidigare landslagsmålvakten Hedvig Lindahl upprörd.

”Damfotbollen har en historia av att inte bli respekterade. När man skickar signaler om bristande respekt så riskerar man väldigt mycket, det känns i hjärtat på en damfotbollsspelare”, skriver hon på X.

Till Expressen säger Göran Rickmer, säkerhets- och evenemangsansvarig i Hammarby att man inte vill gå in och rucka på herrarnas seriespel och letar efter andra alternativ.

– De arenor vi vill spela på går inte att använda.

Hemmamatch i annan stad

Till tidningen utesluter inte Rickmer alternativen att spela på Sirius hemmaplan Studenternas eller Brommapojkarnas Grimsta.

”Många har blivit imponerade av arbetet som gjorts i Hammarby. Därför hoppas jag att det finns en annan förklaring än bristande respekt. Den måste i så fall kommuniceras, annars riskerar man rasera något i grunden”, skriver Lindahl.

Kanalplan, där laget spelar flera av sina hemmamatcher, når för närvarande inte upp till Europeiska fotbollsförbundet Uefas krav angående faciliteter eller planer.

Hedvig Lindahl har avböjt en intervjuförfrågan. SVT Sport har sökt Göran Rickmer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.