• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Gareth Bale avslutar karriären. Foto: Bildbyrån

Gareth Bale avslutar karriären

Uppdaterad
Publicerad

Storstjärnan Gareth Bale avslutar fotbollskarriären. I ett inlägg på Twitter meddelar han sitt beslut. Los Angeles FC blev hans sista klubb.

– Jag känner mig otroligt lyckligt lottad över att ha fått uppfylla min dröm, skriver walesaren.

Gareth Bale har varit en av de mest framstående spelarna i världsfotbollen de senaste åren. Efter att ha lämnat Real Madrid i somras gick mittfältaren till amerikanska Los Angeles FC. Där spelade han i knappt ett halvår och hann vinna MLS.

Nu väljer 33-åringen att lägga skorna på hyllan.

”Mitt livs bästa ögonblick”

– Jag känner mig otroligt lyckligt lottad över att ha fått uppfylla min dröm om att spela sporten jag älskar. Det har verkligen gett mig några av mitt livs bästa ögonblick, skriver Bale på sociala medier.

Walesaren inledde sin karriär i Southampton och slog igenom på allvar i Tottenham innan han tog klivet till den spanska storklubben där han stannade i åtta år.

– Jag går in i nästa skede av mitt liv med förhoppningar. Det är en tid med förändringar och en möjlighet till ett nytt äventyr.

Den bästa britten någonsin

Bale är med sina fem Champions League-titlar, där han bland annat spelade en avgörande roll i 2-1-segern mot Liverpool 2018, den mest meriterade britten någonsin.

Fotbolls-VM med Wales i vinter blev hans sista framträdande på fotbollsplanen. På 111 landskamper med Wales noterades han för 41 mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.