Barcelona ångar på i Champions League – körde över Hoffenheim

Tredje raka segern.

FC Barcelona stormar mot avancemang från gruppspelet i Champions League efter att Hoffenheim körts över med 4-0.

Parallellt tog svenskledda Arsenal en ny övertygande vinst.

Hoffenheims Champions League-resa började i kvalet där man komfortabelt slog ut FC Rosengård med totalt 6-3. Sedan fick man en drömstart i gruppspelet genom en 5-0-seger hemma mot danska Köge.

Därefter har det gått tyngre.

Senast blev det 0-4 borta mot Jonas Eidevalls Arsenal och i dag kom nästa tunga förlust. Spanska storlaget Barcelona tog ledningen efter blott fem minuter – Lieke Martens serverade Jennifer Hermoso som fick spräcka målnollan.

14 minuter senare var det dags igen. ”Barca” fick en frispark någon meter utanför straffområdet och fram klev superstjärnan Alexia Putellas. Den spanska mittfältsgiganten knorrade läckert in 2-0 bakom Martina Tufekovic i Hoffenheim-målet.

Mer skulle komma.

Putellas stod för ytterligare en fullträff till 3-0 i 33:e minuten och i den andra halvleken assisterade hon fram Marta Torrejón till 4-0. Det blev slutresultatet.

Svenska tränaren hakar på i samma grupp

I helgen tog oktober månads tränare i Super League, Eidevall, en övertygande vinst med sitt Arsenal hemma mot West Ham med 4-0. Londonklubben fick dock en tung start på sitt CL-äventyr, där det i premiären blev storförlust borta mot regerande mästaren Barcelona.

Men Arsenal studsade tillbaka i förra omgången och slog Slavia Prag med 4-0 på bortaplan, för att sedan ta en ny seger i dag. Arsenal gästade Köge och inledde med att missa straff efter 16 minuter. Elva minuter senare fick laget dock revansch – och sedan rann siffrorna iväg. Det blev seger med 5-1 med ett utbrett målskytt. Steph Catley, Nikita Parris, Caitilin Foord, Anna Patten och Jordan Nobbs gjorde varsitt. Och det första var inte dåligt. Catleys mål var nämligen inte så mycket sämre än Putellas i den parallella matchen då hon också vackert skruvade in en frispark.

Returmöte i respektive match väntar den 17 november.

KLIPP: Fridolina Rolfö målskytt för Barcelona (31 oktober)