Sofia Jakobsson. Foto: Bildbyrån

Bekräftat: Sofia Jakobsson klar för Real Madrid

Uppdaterad
Publicerad

Svenska anfallaren Sofia Jakobsson är klar för Real Madrid, som än så länge heter CD Tacón. Det bekräftar klubben på Twitter. SVT kan avslöja att det rör sig om ett tvåårskontrakt för svenskstjärnan.

I måndags kunde SVT avslöja att Sofia Jakobsson är klar för spanska storklubben Real Madrid. På Twitter bekräftar nu klubben att Jakobsson är klar.

Därmed blir hon lagkamrat med en annan svenska, nämligen Kosovare Asllani, som skrev på för klubben för två veckor sedan.

Jakobsson landade i Madrid i går och är i detta nu på plats och gör sin första träning med klubben.

Sofia Jakobsson tillbringade fem säsonger i franska Montpellier, men lämnade klubben när hennes kontrakt gick ut i våras. Tidigare i somras var Jakobsson en av de bärande spelarna när Sverige tog VM-brons.

CD Tacón kommer till nästa säsong att spela i Real Madrids klassiska färger och redan nu använda klubbens faciliteter, då den spanska jätten nyligen köpte klubben. CD Tacón är nykomlingar i den spanska högstaligan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.