Djurgårdens lagkapten Emil Bergström var belåten efter bortasegern. Foto: TT Nyhetsbyrå

Bekväm seger för Djurgården

Kalmar FF fortsätter att ha svårt att få hål på Djurgården. För fjärde matchen i rad gick laget mållöst från ett möte med Stockholmsklubben. Djurgården vann med 3-0.

Två lag som försöker stänga varenda lilla kvadratcentimeter av yta på mittfältet. Det brukar inte bli så värsta underhållande fotboll av det. Men Kalmar och Djurgården lyckades ändå bjuda upp till dans. Inte så att det var sprudlande fotboll, men det saknades i alla fall inte chanser.

Djurgårdens första kom redan efter en minut och så fortsatte det. Kalmar hade ett par vassa nickar genom Viktor Elm och Papa Diouf medan Djurgården tog till vara på Kalmarförsvarets virrighet på fasta situationer.

Allsvenskan 2015

Van målskytt

Första halvleks enda mål kom till på en hörna. Bollen åkte runt som en flipperkula innan den landade intill Nenad Djordjevic och Sam Johnson. Djordjevic missade bollen, det gjorde inte Johnson som satte sitt åttonde mål för säsongen.

Kalmars absolut bästa möjlighet hade Viktor Elm som med en stenhård cykelspark missade målet med en knapp decimeter.

Djurgården kunde och borde ha haft 2-0 i halvtid. Djordjevic spelade fram Sebastian Andersson som helt ensam med Kalmarmålvakten lyckades strula till det så mycket att försvararna hann tillbaka och styra undan.

Kalmars tveksamma insatser på fasta situationer fortsatte i andra halvlek. Återigen var det en hörna, återigen var det Nenad Djordjevic som inte hade koll på vad som fanns runt omkring sig. Kerim Mrabti var steget före och kunde stöta in 2-0. En kvart senare bytte Peter Swärdh ut Djordjevic.

Kalmar riskerar kval

Efter Djurgårdens 2-0-mål stagnerade matchen rejält. Kalmar hade inte energin att ta sig tillbaka in i matchen. Lite sporadiska försök gjordes, men de gav allt som oftast upphov till Djurgårdskontringar. En av dem tog inhopparen Jesper Karlström till vara på. Helt fri med gjorde han inga misstag utan rullade in 3-0 till bortalaget.

För Kalmar betyder förlusten att de får fortsätta tampas med Falkenberg om kvalplatsen för att hålla sig kvar i allsvenskan.