Marcus Berg under fredagens presskonferens. Foto: Bildbyrån

Berg om covidsmittan: Tänker på det extremt mycket

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska landslaget har drabbats av covid-19 och försvararen Carl Starfelt är isolerad inför lördagens match mot Kroatien.

Något som påverkar hela truppen.

– Det är klart man pratar om det och tänker på det extremt mycket, säger anfallaren och lagkaptenen Marcus Berg.

Med anledning av Carl Starfelts covid 19-smitta blev det coronafokus på landslagsledningens presskonferens inför den viktiga matchen i Nations League mot Kroatien.

– Det är tråkigt att det som sker nu sker. Men vi har mött lag som haft corona i sin trupp, så det är inget nytt för oss. Vi är trygga i det vi gör och får hela tiden bra information av vårt läkarteam. Vi försöker förhålla oss till det protokoll som vi jobbat med hela den här Nations League-hösten, säger assisterande förbundskapten Peter Wettergren, som är huvudansvarig i Janne Anderssons frånvaro.

Herrlandslaget i fotboll

Tänker på smittan

Lagkaptenen Marcus Berg medger att han tänker på det väldigt mycket.

– Viruset finns mitt ibland oss. Det är klart att man pratar om det och tänker på det extremt mycket. Det gäller bara att tänka lite extra hur man håller avstånd och sköter allt annat. Samtidigt är det inte mycket vi kan göra än att följa råden som vi får, säger Marcus Berg.

För Sveriges del är matchen oerhört viktig för att hålla sig kvar i A-gruppen i Nations League. När lagen möttes senast vann kroaterna med 2-1. Sverige ligger sist i gruppen inför matchen.

– Vi har en ambition att vara kvar i grupp A, och kommer göra allt vi kan för att vinna matchen mot Kroatien. Något annat finns inte hos oss. Vi har slagit sådana här laget förut och har en god tro på att vi kan göra det den här gången också. Men vi måste upp på personbästa för att komma dithän, säger Peter Wettergren.

”Lite halvfrustrerad”

Förbunskapten Janne Andersson sitter i karantän på grund av covid-19. Men hade också missat matchen mot Kroatien på grund av en avstängning – och får inte ha kontakt med Wettergren och övriga ledningen under matchen enligt regelverket.

– Han kommer att stötta så mycket han kan hemifrån, och vi kommer ha kontakt så länge vi får. Vi har pratat tre gånger igår och en gång i dag och kommer prata några fler gånger under eftermiddagen, säger Peter Wettergren.

Andersson verkar dock vid gott mod under omständigheterna.

– Det känns som att han är på bättringsvägen, men det är klart att han är lite halvfrustrerad över att inte vara här, säger Peter Wettergren.

KLIPP: Forsberg: Ge Guldbollen till Zlatan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet