Björn Eriksson: ”Det blir inte som förr”

Uppdaterad
Publicerad

Idag blev det klart att tävlingsidrott tillåts igen från den 14 juni. Det är ett besked som välkomnas av Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson.

– Jag tycker det är härligt att smittläget har blivit så. Jag ser fram emot det, säger han till SVT Sport.

Dagens besked gäller professionell idrott och de blir därmed ett undantag från reserekommendationerna som råder.

– Det är jätteviktigt i och med att idrott också är tävling i stor utsträckning. Att nu kunna återuppta det, men samtidigt känna att vi inte bryter mot pandemibestämmelserna, är bra, säger Eriksson.

Corona och idrott

Vad gäller icke-professionell idrott som ändå sträcker sig över en större del av landet så gäller samma rekommendationer som för resten av samhället.

– Jag har hela tiden sagt att smittskyddsbekämpning hör till Folkhälsomyndigheten och vi lyder dem. När de säger att det går så gör de det för att idrotten har påvisat att vi skulle kunna klara det här genom att göra så, så och så. Det blir inte som förr, vi har ingen publik och det är en massa andra sådana inskränkningar, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet