Cupjubel för AIK i mars. Foto: Bildbyrån

Efter regeringens besked: Oklart med Svenska Cupen

Uppdaterad
Publicerad

Allsvenskan och superettan startar den 14 juni.

Men hur det blir med Svenska Cupen är fortfarande oklart. Klart är att förbundet vill att den ska spelas.

– Det är vår målsättning, men jag kan aldrig garantera något. Men det är vår ambition och det vi jobbar för, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand SVT Sport.

Mats Engquist är generalsekreterare på Sef, och förklarar att dagens besked från regeringen och Folkhälsomyndigheten (FHM) var välkommet.

– Vi är mycket tacksamma för att myndigheten tagit till sig de protokoll vi tagit fram så att vår säsong kan börja den 14 juni, och att de delar vår uppfattning att vi kan börja spela utan att det skulle bidra till ökad smittspridning i samhället, säger Enquist i ett uttalande på Sefs hemsida, och fortsätter:

Corona och idrott

– Det blir inte en optimal försäsong men det är lika för alla. Det här året blir speciellt hur man än vänder och vrider på det och det är något vi alla får acceptera.

Hur det blir med Svenska Cupen, som är framme i semifinalspel, är dock fortsatt oklart.

”Hur det blir med spelordningen och spelschemat för allsvenskan och superettan samt spel i Svenska Cupen är ännu inte fastställt. Svensk Elitfotboll för en dialog med Svenska Fotbollförbundet. Parterna återkommer så snart de kan i frågan”, skriver Sef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet