Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Björn känner pressen inför kvartsfinalen: ”På pappret det starkare laget”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige ställs mot Belgien i kvartsfinal.

En motståndare med flera spelare på amatörnivå.

– Det är klart att det kan skapa en viss press, säger Nathalie Björn.

Det belgiska landslaget skrällde och tog sig vidare till kvartsfinal, där Blågult nu väntar. Sverige ser sig själva som stora favoriter när man ställs mot ett lag med flera spelare utan proffskontrakt.

– Ja, det är väl klart, det beror på hur man ser det. På pappret är vi det starkare laget. Folk har varit inne på det förut; att vi här är många heltidsanställda och Belgien inte har det, så är det klart att det kan skapa en viss press, säger Nathalie Björn.

– Samtidigt måste vi ha respekt för Belgien som i detta EM visat att det är ett bra lag. Vi måste tänka att det inte blir en lätt match.

Försvarskuggen Björn, som i Caroline Segers frånvaro vikarierat på mittfältet, har imponerats av Belgiens offensiv.

– Vi får se hur de spelar i morgon, men går de lägre så vet vi att vi tidigare haft problem med att luckra upp sådana försvar. Det blir en stor utmaning.

– Sätter de i stället lite högre press på oss, så vet vi att vi är bra på att spela oss ur de situationerna. Vi får se hur matchbilden blir i morgon, men det blir ett hårt jobbande kompakt lag som vi ställs emot.

25-åringen har också noterat vissa svagheter.

– Vi har sett att det finns markeringsinslag i deras försvarsspel som vi vill utnyttja.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.