Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån.

Rytting Kaneryd inför kvartsfinalen: ”Växer av stora matcher”

Uppdaterad
Publicerad

Hon har gått från klarhet till klarhet den senaste tiden.

Mot Belgien hoppas Johanna Rytting Kaneryd få chansen igen.

– Jag är nog en sån som växer av att spela stora matcher inför mycket publik, säger 25-åringen till SVT Sport.

Hon fick agera inhoppare mot både Nederländerna och Schweiz men i den sista gruppspelsmatchen, 5–0 mot Portugal, fick Johanna Rytting Kaneryd chansen från start och hon hoppas på en repris i kvartsfinalen mot Belgien.

– Det är jättekul, de här matcherna har varit speciella, att få spela inför så mycket publik. Det är otroligt att jag får vara med och uppleva det här och jag njuter av varje sekund. Att få chansen från start sist var bara det en otrolig glädje och jag ser verkligen fram emot matchen mot Belgien, säger Häckenstjärnan.

Växer du av tanken att gå in i en EM-kvartsfinal?

– Ja, jag är nog en sån som växer av att spela stora matcher inför mycket publik, det är det jag drömt om och det jag vill göra så jag skulle nog säga att jag växer av det.

Har du berättat det för landslagsledningen?

– Nej, det är inget jag berättat men förhoppningsvis så ser de det på en om inte annat, men det är ingenting man pratar om.

Om det skulle bli förlängning och straffar kommer hon väl förberedd.

– Det är klart att man måste vara förberedd på såna scenarion och det är något jag tränat lite extra på, straffar i slutet av träningarna och så vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.