Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elin Rubensson redo för spel efter avbräck på högerbacksplatsen i svenska landslaget Foto: Bildbyrån

Efter sjukdomsfallen – Rubensson redo för spel: ”Spelat otroligt mycket där”

Uppdaterad
Publicerad

Med högerbackarna Hanna Glas och Emma Kullberg borta ser det ut som att Elin Rubensson kan få kliva in och göra sin första match från start i detta EM.

Ytterback är inte hennes favoritroll – men hon tar den gärna.

– Blir det så kommer jag att njuta av det, säger 29-åringen.

Hanna Glas och Emma Kullberg har testat positivt för covid-19 och ytterligare tre spelare har symptom.

Det innebär att det kommer att bli en del förändringar i Sveriges startelva jämfört med i överkörningen av Portugal i den sista gruppspelsmatchen.

Elin Rubensson fick hoppa in och göra en dryg kvart mot portugiserna senast och nu ser det ut som att hon kommer att få chansen från start – men inte centralt, där hon helst spelar, utan på en kant.

– Det handlar inte om att jag inte vill spela ytterback, men det är klart, får jag välja position så är det centralt jag vill spela, men jag har spelat otroligt mycket som ytterback och det är en väldigt rolig position det också så jag ser inga problem med det, blir det så kommer jag att njuta av det, säger Rubensson som tror att hon kommer att ha nytta av minuterna hon fick mot Portugal.

– Det var väldigt skönt att få komma in och få några minuter och känna på matchtempot, det var ett tag sen jag spelade match så det var väldigt viktigt för det mentala också, säger hon.

Fixar du 90 minuter på en kant?

– Det får vi se, det är svårt att säga innan men jag känner mig i väldigt bra form just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.