Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonna Andersson, Jennifer Falk och Hanna Bennison. Foto: Bildbyrån.

Trio saknades på Sveriges träning – duo tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Covidsmittade duon Hanna Glas och Emma Kullberg samt Jonna Andersson tränade enskilt under torsdagen.

Det är ännu oklart om de kommer att vara uttagningsbara till kvartsfinalen mot Belgien.

– Ingen aning om någon egentligen, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Igår saknades fem krassliga spelare i svenska laget, två med bekräftad covid-19, tre med sjukdomssympton. Men med en dag kvar till EM-kvartsfinalen mot Belgien var två spelare, Hanna Bennison och Jennifer Falk, tillbaka på träningsplanen.

Lagets högerback Hanna Glas och försvararen Emma Kullberg är fortsatt isolerade efter att de testat positivt för covid-19.Även Jonna Andersson har saknats med sjukdomssymptom. På torsdagens presskonferens meddelar dock förbundskapten Peter Gerhardsson att trion tränade enskilt.

– Det är att avvakta och se hur de reagerar på den. I går och i dag har vi haft spelare som tränat på eftermiddagarna för att få en stegring från sjukdomstillståndet.

”Därför de tränar”

Förbundskaptenen menar att han inte vet om spelarna kommer att vara tillgängliga i kvartsfinalen.

–  Det är därför de tränar i dag för att se hur de reagerar. Ingen har haft feber och därför finns möjligheten att de kan träna fotboll. Det var de i går också.

”Besviken över att att ha testats positivt för covid under EM. Jag ska göra mitt bästa för att komma tillbaka till planen så snabbt som möjligt. Tack alla för era fina meddelande”, skriver Hanna Glas på Instagram.

Seger osäker

Lagkaptenen Caroline Seger missade gårdagens träning på grund av en skadekänning men var åtminstone med på den kollektiva uppvärmningen.

– Vi får se. Hon var med på träningen i dag och körde. Och det var en klart positiv del. Det var den bästa dagen på många dagar. Vi får se hur hon reagerar på den träningen.

Hör landslagsläkaren om covid-19-fallen (20 juli):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.