Blackstenius om känsliga klubbytet: ”Jobbigt att inte veta hur det skulle bli”

Uppdaterad
Publicerad

När damallsvenskan inleds nästa helg så har en av seriens största stjärnor bytt klubb. Stina Blackstenius spelar kommande säsong i Göteborg och i SVT Sports reportageserie ”Allsvenska stjärnan” berättar hon om den kontroversiella övergången från Linköping.

– Jag ville försöka vara så professionell som möjligt i det hela, men det klart det var jobbigt att inte veta hur det skulle bli.

När Stina Blackstenius nu blickar fram mot en ny säsong i damallsvenskan har hon bytt Linköping mot Göteborg – en övergång som var kontroversiell och fick avgöras i skiljenämnden efter en tvist mellan de båda klubbarna. För Blackstenius var det en tuff period innan bytet blev klart i början av april. 

– För mig var det en lång process fram och tillbaka. Jag ville försöka vara så professionell som möjligt i det hela, men klart det var jobbigt att inte veta hur det skulle bli. Det är klart att det var tufft emellanåt. Det var jobbigt stundtals att inte kunna förbereda sig på den kommande säsongen för att man inte riktigt visste vart man skulle ta vägen.  

Är det dålig stämning mellan dig och Linköping nu?

– Nej, men det det klart att det var tråkigt sätt att avsluta de åren jag varit i Linköping på. Det var inte det avslutet man ville ha, men nu får man sitta här och blicka fram. 

I avsnittet berättar även Blackstenius öppenhjärtligt om den misslyckade proffssejouren i Montpellier och valet att starta om karriären i Damallsvenskan. Se hela avsnittet på SVT Play.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.