Jubel i Göteborg. Stina Blackstenius gjorde två mål mot Vittsjö. Foto: Bildbyrån.

Blackstenius tvåmålsskytt i Göteborgs seger mot Vittsjö

Stina Blackstenius blev tvåmålsskytt när Göteborg vann med 3-1.

I dag fick de äntligen lyfta pokalen som svenska mästare – för första gången någonsin.

Göteborg, som redan förra veckan bärgade klubbens första SM-guld någonsin, tog i sista omgången emot Vittsjö på hemmaplan.

Anfallaren Stina Blackstenius inledde målskyttet i den 13:e matchminuten när hon rundande målvakten och rullande in 1-0 till mästarna. 19 minuter senare utökade mittfältaren Vilde Böe Risa 2-0, ett resultat som höll sig till halvtid.

Blackstenius tvåmålsskytt

Andra halvlek kontrollerades av Göteborg. Stina Blackstenius skulle bli tvåmålsskytt i matchen när hon med drygt 20 minuter kvar av av andra halvlek, med lite tur, fick bollen efter en retur och tryckte in 3-0. Vittsjö skulle dock reducera via ett Göteborgsben in i mål.

Göteborgs sista match för säsongen slutade med en 3-1-seger, och som avslutades med att guldhjältarna fick ta emot Kronprinssessan Victorias pokal.