Örebros Nordin Gerzic får rött kort av domaren Martin Strömbergson efter att ha skallat Blåvitts Carl Starfält. Foto: Foto: Bildbyrån

Blåvitt fick hjälp av tidig utvisning

IFK Göteborg vinner igen. Det blev 2–0 (1–0) hemma mot Örebro SK.

Men man fick hjälp av en tidig utvisning på Örebros Nordin Gerzic.

Efter flera tunga förluster, inte minst på hemmaplan, kom segern mot Örebro SK med 2–0 välkommet för IFK Göteborg. Laget vann rättvist och solklart.

– Otrolig lättnad och glädje. Vi inledde piggt och sen kom utvisningen som givetvis hjälper oss, sa tränaren Poja Asbaghi efteråt. Båda lagen kämpade ordentligt, men visst vann vi rättvist även om spelet böljade lite mycket för att jag ska vara helt nöjd.

Några tuffa minuter i början av matchen kom att avgöra mycket av matchbilden. Först blev Örebros lagkapten, den förre Blåvittspelaren, Nordin Gerzic utvisad efter en tuff tackling och efterföljande gruff. Och några minuter senare gjorde Giorgi Kharaishvili iskallt 1–0 för Blåvitt.

”Han skallar mig”

– Jag går dit för att visa att det inte är okej med en sådan tackling. Sen skallar han mig, det blir utvisning. Det är sånt som händer, sa Carl Starfelt, som själv blev varnad, om situationen med Nordin Gerzic.

Utvisningen och framför allt målet gjorde att pressade bottenlaget IFK Göteborg kunde slappna av. Och plötsligt började Blåvitt att spela vägvinnande, och hade lägen att göra fler mål i den första halvleken. Men framför allt kunde Blåvitt kontrollera matchen.

I den andra orkade inte Örebro stå emot riktigt på mitten och IFK Göteborg kunde dominera matchbilden rejält mot ett hårt kämpande ÖSK.

Örebro hade egentligen bara en hygglig målchans under hela matchen, Filip Rogic skott med fem minuter kvar.

Blåvitt fick lite hjälp även vid 2–0. Två ÖSK-spelare krockade precis utanför straffområdet på övertid, det gav fritt fram för IFK:s Mikael  Ingebrigtsen och Elias Mar Omarsson rullade in bollen i öppet mål efter målvaktsreturen.