Lika mellan Tottenham och Brentford i återstarten Foto: Bildbyrån

Kryss i London-derbyt när Premier League återstartade

Uppdaterad
Publicerad

Premier League har återstartat efter VM-uppehållet.

Det inleddes med London-derby mellan Brentford och Tottenham.

2-2 blev slutresultatet efter att Spurs kommit ikapp i andra halvlek.

Tottenhams laguppställning i första matchen efter VM-uppehållet var tydligt påverkat av det gångna mästerskapet. Målvakten Hugo Lloris, som spelade VM-final förra söndagen, inledde på bänken och likadant var det för Cristian Romero. Richarlison saknades på grund av skada, vilket gav plats till Dejan Kulusevski i elvan.

Då var Brentford det starkaste laget i den första halvleken och tog även ledningen efter kvarten spelad. Efter en kontring stod vikarierande målvakten Fraser Forster för en viktig räddning, men Vitaly Janelt nådde fram på returen och satte 1-0. Efter halvtid kom även 2-0 från hemmalaget, via Ivan Toney.

Kulusevski med i upphämtningen

Men därefter vaknade Tottenham. Harry Kane nickade in 2-1 från nära håll efter ett välplacerat inlägg. Det följdes av att Kulusevski skickade in bollen från sin kant till Pierre-Emile Höjbjerg som satte kvitteringen.

Danskens mål blev det sista i matchen och 2-2 blev slutresultatet, vilket innebär att lagen fick dela på poängen i London-derbyt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.