Bulgariens förbundskapten: ”Jag hörde inget”

Uppdaterad
Publicerad

England slog Bulgarien med 6-0 på bortaplan i EM-kvalet, men matchen kom i stället att handla om rasismen från bulgariska supportrar som riktades mot Englands mörkhyade spelare. Matchen stoppades två gånger på grund av det, men Bulgariens förbundskapten Krasimir Balakov uppfattade inget.

– Jag var helt fokuserad på matchen, så jag hörde inget, sade han på presskonferensen.

Det europeiska fotbollsförbundet Uefa har nu inlett en utredning och Balakov menar att det än så länge inte finns några bevis för att rasism förekommit.

– Om det visar sig vara sant så får vi skämmas och be om ursäkt, säger han.

EM-kval fotboll

Englands förbundskapten Gareth Southgate har inte samma ingång till det inträffade. Han öppnar istället för kritik mot att de trots allt valde att spela klart matchen.

– Jag är jättestolt över alla spelare och hela teamet. Man kan kritisera oss för att inte ha gått långt nog, men har gjort en rejäl markering och det är omöjligt för oss att göra alla nöjda, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet