Spelare i Schalke under veckans träning. Foto: TT

Bundesliga först ut: ”Vet inte om laget orkar i 90 minuter”

Uppdaterad
Publicerad

Dags för återstart i Bundesliga. Men hur är formen hos spelarna?

– Vi vet inte om laget orkar i 90 minuter, säger Bayern München-tränaren Hansi Flick inför mötet med Union Berlin.

Regerande mästarlaget Bayern toppar tabellen med fyra poängs marginal ner till Borussia Dortmund inför söndagens bortamatch mot Sebastian Anderssons Union Berlin. Många blickar kommer att riktas mot Tyskland i helgen då ligafotbollen återstartar bakom stängda dörrar efter ett två månader långt uppehåll på grund av coronakrisen.

Bayern, precis som övriga klubbar i Tyskland, har bara varit i gång med fullkontaktsträning i någon vecka och Flick är osäker på spelarnas matchform.

Corona och idrott

– Vi har tränat bra och spelade tre 20-minutersmatcher i söndags. Det var väldigt hög intensitet, men vi vet inte riktigt var vi står. Det är bara att gilla läget, säger tränaren.

Fem byten

Han välkomnar beslutet från den tyska ligan om att tillåta fem byten, i stället för normala tre, under resten av säsongen, men hoppas att lagen inte ska missbruka den tillfälliga regeländringen.

– Jag har två alternativ till, så jag är väldigt glad, särskilt i den här situationen. Jag hoppas bara att det inte används för att slösa tid, säger han.

– Vi kommer använda det för att ersätta en trött spelare. Det är perfekt under veckor med många matcher.

Bayern-ordföranden Karl-Heinz Rummenigge menar att Bundesliga kommer ha miljardpublik, en mycket osäker uppgift, i helgen, då ligorna i England, Spanien och Italien fortfarande inte är i gång.

– Över 200 länder kommer att titta, säger Flick.

”Hela världen kommer titta”

– Så vi har en enorm publik och vill leverera en topprestation. Hela världen kommer titta på Tyskland, för att se hur vi gör. Om vi kan säkerställa att säsongen fortsätter kommer det att skicka en signal till alla ligor.

En framstående tysk idrottsläkare har varnat för att fotbollsspelare kan få sina karriärer förstörda av lungproblem om de smittas av coronaviruset.

Flick säger att hans spelare har möjligheten att stå över matcher, men endast den skadade trion Philippe Coutinho, Corentin Tolisso och Niklas Süle är otillgänglig inför söndagens match.

– Jag är inte orolig för mina spelare. Vi har lyft frågan. Om en spelare hade tvivlat hade han kunnat välja att inte spela – utan konsekvenser. Men alla är med utom de som är skadade.

Helgens matcher i Bundesliga:

Lördag 15.30:

Dortmund–Schalke

Leipzig–Freiburg

Hoffenheim–Hertha Berlin

Düsseldorf–Paderborn

Augsburg–Wolfsburg

18.30:

Frankfurt–Mönchengladbach

Söndag:

15.30:

Köln–Mainz 

18.00

Union Berlin–Bayern München

Måndag:

20.30

Werder Bremen–Bayer Leverkusen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet