Carlos Strandbergs show gav Örebro tre poäng

Uppdaterad
Publicerad

Det var Örebro för hela slanten i första halvlek mot Sirius som ryckte ifrån till 3-0. Men trots det så blev det spännande, och bara en 4-3 seger till slut.

– Det blir en match av något som det inte ska bli en match av, säger Örebros kapten Nordin Gerzic till C More.

Örebro och Carlos Strandberg gav Sirius en rejäl läxa i hur viktigt effektivitet är i första halvlek. För även om de båda lagen kom till lika många skottlägen, så var det Örebro som hade en 3-0-ledning när domaren blåste för halvtidsvila.

Och när spelarna gick in i omklädningsrummet så hade Carlos Strandberg redan lyckats med att göra två mål, och även haft bud på ett tredje. Men han var inte nöjd där, utan tio minuter in i andra halvlek så var det dags igen när han kom fri med målvakten. Och där gjorde han inga misstag, och satte sitt tredje mål för matchen och det elfte i årets allsvenska.

Nära osannolik vändning

Men det skulle även bli hemmajubel i matchen när Tim Björkström bara tre minuter efter 0-4 lyckades spräcka Örebros nolla. Och det var inte över där. I 79:e minuten kom nästa reducering när Philip Haglund satte 2-4.

Sirius fortsatte sedan med hög energi att gå för ännu ett mål. Och efter ett flipperspel i straffområdet i 88:e minuten så kunde till slut Christer Gustafsson få bollen i mål, och stor dramatik väntade när hemmalaget jagade kvittering.

Åttonde raka utan seger

Men kvitteringen kom aldrig för Sirius, utan laget förlorade sin åttonde raka match i allsvenskan, och är alltjämt i stort behov av poäng i bottenstriden. För Örebro var det tre viktiga poäng för att hålla ett avstånd ned till kvalplats.

– Vi spelar fantastisk fotboll i 55-60 minuter, sedan blir vi passiva. Det blir en match av något som det inte ska bli en match av. Vi var totalt överlägsna i 60 minuter, säger Nordin Gerzic till C More.

Att det var så att laget trodde att segern var klar när Carlos Strandberg satte 4-0, det tror Gerzic inte. Men något var det.

– Vad det än var som smög sig in så får det inte bli så, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.