Sveriges kapten Caroline Seger med bollen i Algarve Cup Foto: Bildbyrån

Caroline Seger: ”Inte första gången vi får kliva åt sidan”

Uppdaterad
Publicerad

I dag kom beskedet att herrarnas EM skjuts upp till 2021.

Det innebar i sin tur att damernas EM, som skulle ha spelats 2021, flyttas fram.

– Inte första gången vi får kliva åt sidan, så man hade hoppats på en annan lösning, skriver Caroline Seger i ett sms till SVT Sport.

På grund av coronavirusets spridning har Uefat valt att skjuta på flera mästerskap, däribland damernas EM i England som skulle ha spelats sommaren 2021.

– Det känns otroligt tråkigt men förstår samtidigt att världen är i en situation där man inte riktigt vet vilket ben man ska stå på, skriver Caroline Seger i ett sms till SVT Sport.

Att damernas EM skjuts upp beror på att herr-EM, som skulle ägt rum i sommar, kommer att spelas 11 juni-11 juli 2021.

– Det är inte första gången vi får kliva åt sidan, så man hade hoppats på en annan lösning. Men återigen är vi i en situation som vi aldrig varit i förut och vi måste alla hjälpas åt att göra det bästa av allt.

Räknar med EM-spel ändå

Den svenska landslagskaptenen medger att EM-flytten kan komma att påverka truppen.

– Det blir ju givetvis stor skillnad med ett mästerskap senare. Men det gäller att fokusera på de nya förutsättningarna nu och lägga en ny planering när förutsättningarna för det finns, skriver 34-åringen.

Karl-Erik Nilsson, ordförande i Svenska fotbollförbundet och vice ordförande i Uefa, berättade tidigare under tisdagen för SVT Sport att 2022 är det mest gångbara alternativet för tillfället.

Oavsett om EM skjuts upp ett år eller inte så påverkar inte det Segers medverkan.

– Jag har ju avtal med Rosengård till 2022 så för min del blir det ingen större skillnad.

KLIPP: Uefas president Aleksander Ceferin om att herr-EM skjuts upp

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.