Iker Casillas lämnar sjukhuset och talar till det samlade pressuppbådet. Foto: TT

Iker Casillas har lämnat sjukhuset efter hjärtinfarkten

Uppdaterad
Publicerad

Målvaktslegendaren Iker Casillas, 37, har lämnat sjukhuset fem dagar efter sin hjärtinfarkt.

– Jag kan bara le efter vad som har hänt, säger han till reportrar utanför sjukhuset enligt AP.

För fem dagar sedan fick den spanska målvaktslegendaren och Portospelaren Iker Casillas åka till sjukhus och opereras akut efter att ha drabbats av en hjärtinfarkt.

I dag kunde 37-åringen lämna sjukhuset.

– Jag kan bara le efter vad som har hänt. Det var en väldigt jobbig situation, men jag är glad över att må bra, sade han till ett pressuppbåd utanför sjukhuset, enligt AP.

Osäker fotbollsframtid

Det har spekulerats i att Casillas inte kommer att återvända till fotbollsplanen efter infarkten, men han själv är osäker.

– Jag vet inte vad som händer i framtiden, men det viktigaste är att jag är här. Jag kommer att vila de närmaste veckorna, eller månaderna, men jag är inte säker.

I går hyllades Casillas av sin forna klubb Real Madrid när de vann. Dessutom har meddelanden från runtom i idrottsvärlden och av supportrar skickats till stöd för målvakten.

– Jag vill tacka för alla tusentals stöttande meddelanden som har skickats till mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.