Manchester United missar Champions League. Foto: Bildbyrån

CL-drömmen krossad för Man United – tappade poäng mot jumbon

Uppdaterad
Publicerad

Huddersfield hade inte tagit poäng i Premier League sedan den 26 februari.

Inte nog med att jumbon luggade Manchester United på poäng – de såg även till att storklubben missar Champions League kommande säsong.

Manchester United missar Champions League-platserna och får istället rikta in sig på att spela Europa League den kommande säsongen.

Detta efter att ha tappat poäng i bortamatchen mot redan nedflyttningsklara jumbon Huddersfield.

Senast Huddersfield tog poäng i ligan var när de vann mot Wolverhampton den 26 februari. Sedan dess har de inkasserat åtta raka förluster.

I dag blev det 1-1 mot storklubben från Manchester efter att Isaac Mbenza kvitterat i den andra halvleken sedan Scott McTominay gett United ledningen. Svensken Victor Lindelöf utgick i den 80:e minuten och gick direkt ut i omklädningsrummet.

Manchester United kan nu sluta som bäst femma i Premier League. Den platsen gör de upp med Arsenal om.

För senare under söndagen tappade Arsenal poäng hemma mot Brighton. Matchen slutade 1-1 och nu är Gunners i praktiken borta från att nå CL-platserna.

Premier League

Huddersfield Town logo

Huddersfield Town

1 - 1

Manchester United logo

Manchester United

John Smith's Stadium, Huddersfield
Publik: 24263
Domare: Lee Mason

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.