Claesson ville lämna Krasnodar – nu ska han debutera i CL

Uppdaterad
Publicerad

Sommaren 2019 var landslagsspelaren Viktor Claesson, 28, aktuell för en flytt från sin ryska klubb Krasnodar. Men då gick korsbandet av i en EM-kvalmatch mot Spanien och han blev borta tills augusti i år. Ingen flytt alltså, men det slutade bra ändå.

– Det är första gången i Champions League för mig. Det ska bli otroligt roligt, säger han till SVT Sport.

Igår kväll slog svenskklubben Krasnodar grekiska Paok med 2-1 i playoffet till Champions League. Över två matcher blev resultatet 4-2 till ryssarna och därmed ska de spela Champions League för första gången i klubbens historia.

– Man är lite trött idag. Det var helt magiskt, säger Viktor Claesson som spelar där tillsammans med Marcus Berg och Kristoffer Olsson.

Herrlandslaget i fotboll

Under samma dygn fick Claesson också beskedet om att han var uttagen i Janne Anderssons landslagstrupp för första gången efter skadan.

– Det är jättekul och det är något som jag har haft som mål under hela rehab-tiden. Det var ett bra dygn igår, säger han.

”Blev väldigt bra”

Champions League väntar alltså i höst med Krasnodar, men det var inte givet att det skulle bli så för Claesson.

– Skadan var precis innan sommarfönstret drog igång förra året, men ambitionen var helt klart att komma till en ännu större liga i det skedet. Sedan kom skadan och jag fick tänka om lite, men det blev väldigt bra. Det känns väldigt bra för tillfället att vara kvar här.

Vad ser du dig i för klubb i framtiden?

– Man kan inte tänka så, utan man måste leva i nuet. Vi ska försöka prestera så bra som möjligt här i Krasnodar i år och så får vi se hur långt det räcker.

”Mer än man hade kunnat drömma om”

Claesson har fått mycket förtroende sedan comebacken. Han har också gjort tre mål.

– Det har blivit lite mer minuter än man hade kunnat drömma om här i början. Jag har fått mycket minuter så det är roligt, men samtidigt får man hålla en balans och inte överbelasta.

KLIPP: Svensklaget Krasnodar till Champions League

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet