Jubel i Columbus Crew efter att de säkrat titeln i MLS. Foto: TT Nyhetsbyrån

Columbus nya mästare i MLS

Columbus Crew är nya mästare i den nordamerikanska fotbollsligan MLS efter en 3–0-seger över Seattle Sounders i finalen på hemmaplan.

Matchhjälte blev argentinaren Lucas Zelarayán som var inblandad i samtliga Columbus mål. Halvvägs genom första halvlek petade han in 1–0 efter en långpassning från Harrison Afful. Sex minuter senare passade han till Derrick Etienne som gjorde 2–0.

Med knappt tio minuter kvar av matchen var det dags för Zelarayán igen. Med en bredsida rakt i vänsterhörnet fastställde han slutresultatet 3–0.

Seattles svensk, Gustav Svensson, inledde matchen på bänken men spelade hela andra halvlek. Förre Helsingborgsspelaren Emmanuel Boateng tillbringade däremot de 90 minuterna på Columbusbänken.

ARKIV: Se sanslösa straffdramat i MLS-slutspelet (22 november 2020)