Foto: AFP

Kaosscener inför Copa Libertadores-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Finalen i Copa Libertadores sköts upp sedan Boca Juniors spelarbuss attackerats med pepparspray och flera spelare fått föras till sjukhus. Matchen planeras till imorgon klockan 21 svensk tid.

Under lördagskvällen skulle den sydamerikanska versionen av Champions league, Copa Libertadores, avgöras. Men matchen mellan stadsrivalerna River Plate och Boca Juniors fick ett våldsamt förspel och matchen fick skjutas upp till morgondagen.

Lagen anses av många som de största i Sydamerika och matchen är oerhört omskriven. Boca Juniors sista träning inför matchen besöktes av 49 000 åskådare, fullsatt, och utanför stadion väntade ytterligare 10 000 som inte fått plats.

Enligt Argentinska Marca Claro har Boca Juniors spelarbuss attackerats när den anlände till Estadio Monumental i Buenos Aires. Spelare ska ha andats in pepparspray och enligt tidningen har flera förts till sjukhus med kräkningar.

Det första mötet mellan lagen slutade 2–2.

2015 ställdes den andra åttondelsfinalen i Copa Libertadores mellan lagen in efter att River Plates spelare attackerats med tårgas. Då tilldömdes River Plate segern. Men stämningen mellan lagen är fortfarande tryckt.

”När det hände 2015, klagade de i River på att ingen i Boca visade solidaritet. Idag kom ingen”, säger Boca Juniors Carlos Tevez till Marca Claro.

Argentinsk fotboll och våld

Sedan 2013 har alla bortalags supporters varit portade i Argentina efter enorma problem med fotbollshuliganer.

Över 300 personer har dödats i samband med fotbollsmatcher i Argentina under de senaste 50 åren.

TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.