Real Madrids lagkapten Sergio Ramos. Foto: Bildbyrån

Tung förlust för Real – sågas i spansk press

Uppdaterad
Publicerad

Real Madrids fina form kan vara på väg att svikta. I dagens bortamatch mot Eibar förlorade Santiago Solaris mannar med hela 3–0 och sågas nu i spansk press.

Santiago Solari har varit svaret på Real Madrids ifrågasatta form. Fyra raka segrar och ett krympt avstånd till tabelltoppen gjorde honom till den tränare som haft bäst start i klubben på över hundra år. Men nu verkar vinden vända.

Eibar hade aldrig vunnit en hemmamatch mot Real Madrid tidigare, men idag slog man till med en 3–0-seger mot huvudstadsklubben. Gonzalo Escalante gav baskerna ledningen med 1–0 i första halvlek. I inledningen av andra följdes det upp av både Sergi Enrichs 2–0 och Kikes 3–0.

I Madridbaserade Marcas matchrapport får ingen Real-spelare över en stjärna i betyg och storstjärnor som Toni Kroos, Gareth Bale och Marcelo får inte något betyg alls. Även Barcelonabaserade Mundo Deportivo sågar ”los blancos” och kallar matchen för ett debacle.

Om Barcelona vinner kvällens bortamatch mot Atletico är avståndet åter igen sju poäng mellan de två giganterna inom spansk fotboll.

La Liga

SD Eibar logo

SD Eibar

3 - 0

Real Madrid logo

Real Madrid

Municipal de Ipurua, Eibar
Publik: 6435
Domare: Juan Martínez

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.