Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Cornelia Kapocs har gjort två mål för Linköping i inledningen av damallsvenskan. Foto: Bildbyrån

Cornelia Kapocs vill visa att Linköping är bättre än många tror

Uppdaterad
Publicerad

Linköping har fått en fin start på damallsvenskan. Efter guldåren har östgötarna återfunnits längre ner i tabellen men efter årets fina start tillhör de toppen.

U23-landslagsspelaren Cornelia Koapocs är en spelarna bakom succén.

– Jag tycker att vi har startat bra och lyckats spela vårt spel och det har funkat, säger 21-åringen till SVT Sport.

Kapocs kom till Linköping inför förra säsongen efter ett år i damallsvenskan med Uppsala och en hel del erfarenhet från elitettan. Hon är en av spelare som noterats i målprotokollet och menar att deras många målskyttar är en av lagets fördelar.

– Det är en av våra styrkor tänker jag. Amalie (Vangsgaard) är jättebra i box och allting sen är vi många andra som också kan göra mål. Jag tycker att vår höga press ger oss jättemycket. Både i energi och att vi vinner bollen högt men också att vi vill rulla boll och gör det på olika sätt. Både att vi jobbar med inspel men också att vi jobbar centralt. Vi har utvecklat det bra trycker jag, säger hon.

”Vet vad vi kan”

I kväll tar Linköping emot Örebro, ett annat lag med en fin start i damallsvenskan. Efter poängtappet i förra omgången mot Kristianstad hoppas Kapocs på revanch. Linköping har visat sig vara ett lag att räkna med i årets upplaga av damallsvenskan.

– Givetvis vill man visa folk att vi är bättre än vad de tror. Vi vet vad vi kan, säger hon.

 Här är de snyggaste målen i damallsvenskans andra omgång

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.