Steve Mandanda har testats positivt för covid-19 Foto: AP

Coronafall i Frankrikes trupp inför matchen mot Sverige

Uppdaterad
Publicerad

På lördag spelar Sverige mot Frankrike i Nations League på Friends arena. Bara dagar innan har andremålvakten Steve Mandanda testat positivt för covid-19 – och han lämnar nu truppen.

Sedan tidigare har Manchester Uniteds Paul Pogba fått lämna återbud till Nations League-matchen mot Sverige sedan han testat positivt för covid-19. Nu har också en spelare i Frankrikes trupp testat positivt för coronaviruset.  Och det är andremålvakten Steve Mandanda, som spelar i Marseille. Så sent som i söndags spelade Mandanda sin senaste match i Ligue 1-matchen mot Brest.

”Lagläkaren Franck Le Gall fick in testresultaten under torsdagen och då visade det sig att Mandandas var positivt. Han gjorde sedan ett andra test, vilket också var positivt. Målvakten kommer därför saknas i matcherna mot Sverige och Kroatien på tisdag. Han lämnar laget i morgon”, skriver förbundet i ett uttalande enligt franska medier.

Det franska landslaget har ännu inte rest till Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.